VillART – Szerintünk a kultúra

Kortárs művészeti minifesztivált rendezünk augusztusban a Lívia-villában, amelyre mindenkit szeretettel várunk! Bejegyzésünk végén olvashatóak a regisztráció részletei is.

VillART – Szerintünk a kultúra címmel kortárs művészeti minifesztivált rendezünk augusztus 23-tól 30-ig, minden este 19.00 órai kezdettel, a 12. kerületi Lívia-villa kortárs művészeti kiállítótérben, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

A programsorozat nem titkolt célja, hogy hagyományt teremtve nyaranként a kortárs minőségi kultúra sokszínű műfaji palettáját tegye elérhetővé a hegyvidéki helyszínen, ahol az elmúlt években a fiatal és középgenerációs képzőművészek kiállításaival lehetett rendszeresen találkozni.

Augusztus 23-án, vasárnap 19.00 órakor Pinczés József festőművész Csokorból való világok című kiállításával nyit a programsorozat. A különleges képi világú festmények egyúttal a hét színházi előadás díszleteként fognak különleges atmoszférát teremteni.

Augusztus 24-én Szirtes Balázs lép fel a Karinthy Színház Lady Bracknell és a lazac mosolya avagy a Bunburisták című előadásával, amely Oscar Wilde népszerű komédiájának folytatása.

Augusztus 25-én, kedden a Képzelt lények című rendhagyó irodalomórát hozza el Kurta Niké és Laboda Kornél, ahol Jorge Luis Borges Képzelt lények könyve alapján a Biblia, a görög-római és germán mitológia, az Újvilág, a keleti kultúrák, a magyar mesék, mítoszok, valamint irodalmi művek különös alakjairól lehet majd együtt gondolkodni. Ezt az előadást első sorban a tizenéves korosztálynak ajánlják, bár valószínűleg minden korosztály számára hasznos és szórakoztató este lesz.

Kristofori Ferenc, az új operaénekes generáció különleges hangszínnel megszólaló tenor énekese augusztus 26-án, szerdán egy rejtélyes Árpád-házi uralkodónk, III. Béla király alakját idézi meg Bizáncból küldetett című zenés előadásában. 

Augusztus 27-én Versutazásra hív az Andaxinház; két művészük, Kalocsay Mercedes és Hajduk Károly a magyar és világirodalom válogatott szerelmes verseit hozzák közel egy bensőséges, simogató esten.

A Dollár Papa Gyermekei társulat A Tágra zárt szemek próbája című előadásával érkezik augusztus 28-án. A nagyon különlegesnek ígérkező előadás Arthur Schnitzler azonos című álomnovellájából építkezik, amelyből néhány éve Stanley Kubrick is készített filmváltozatot.

Más műfaj, más hangulat várja a közönséget augusztus 29-én: Kovácsházi István Liszt Ferenc-díjas operaénekes és tanítványai opera- és operettrészleteket adnak elő.

A minifesztivál záróestjén, augusztus 30-án Formanek Csaba érkezik a Diogenész című monodrámával. A különc filozófus alakját Weiner Sennyey Tibor darabja segítségével idézi fel.

Valamennyi programra szeretettel várnak mindenkit a Virányosi Közösségi Ház – Lívia-villa programszervezői.

A rendezvénysorozat a Petőfi Irodalmi Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet „KÖSZÖNJÜK, MAGYARORSZÁG!” programjának támogatásával valósul meg.

A programok helyszíne: Lívia-villa, 1121 Budapest, Költő utca 1/A.

A programokon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a villart20@gmail.com emailcímen lehet, a regisztráció visszaigazolással érvényes.

További információ: hétfőtől péntekig, 9.00 – 17.00 óráig a +36 70 334 4472 telefonszámon, valamint a www.viranyos.hu honlapon.

Szólj hozzá!