ELMARAD - Mozgásművészeti tanfolyamok az Óbuda Mozgásművészeti Iskola szervezésében

Kedden és csütörtökön délután 16.30–19.00

Foglalkozásvezető: Rózsa Réka táncpedagógus, az OMISK tanára

Bővebb információ: Mikusik Márta iskolatitkár +36 1 200 0138, +36 20 946 0848 hétköznap 10-14 óra között hívható.

E-mail: iroda@omisk.hu

www.omisk.hu

Az Óbuda Mozgásművészeti Iskolát 1990-ben alapították, Budapesten. Képzésünk kiindulópontja óvodás korban a művészi torna, később más műfajokat is lehet tanulni. A művészi torna módszertanát Berczik Sára mesteredző-koreográfus dolgozta ki. Lényege a tudatos mozgásra nevelés, ami kiváló alapot teremt bármilyen más táncstílushoz vagy sporttevékenységhez. Növendékeink iskolaszerűen egymásra épülő évfolyamokban tanulnak. 4 éves kortól lehet beiratkozni, de később is tudnak csatlakozni képzéshez.

OMISK-MŰVÉSZI TORNA

Művészi torna tanfolyamunk alapja Berczik Sára esztétikus testképző- és mozgásfejlesztő módszere. A tananyag a gyermek ösztönös mozgásából indul ki és alakítja tudatos mozgássá.

A foglalkozások a gyermekek számára könnyen értelmezhető és az életkori sajátosságokat figyelembe vevő feladatokat tartalmaznak. A gyerekek megértik a mozdulatok lényegét, ezáltal sikernek élik meg, ha helyesen tudják elvégezni és ez segít fenntartani hosszabb távon az érdeklődést.

Óvodás korú növendékeinknek csak ezt a tanfolyamot javasoljuk, mivel itt az életkoruknak megfelelően kialakított formában megtanulják azokat az alapokat, amire a tánc többi műfajában, sőt bármilyen más sporttevékenységben építeni lehet. Iskoláskortól más műfajok is választhatók, de a művészi torna is egészen felnőttkorig folytatható.

OMISK-MOZDULATMŰVÉSZET

A mozdulatművészet a művészi torna legorganikusabb folytatása. Mozgásanyaga kiegészül a klasszikus balett és a modern tánc elemeivel. Az órák egyik legfontosabb része a koreográfia készítés, mely műhelymunka keretei között zajlik, vagyis a csapat minden tagja rész vesz benne.