Személyre szóló könyvajándékok Újpesten

“Megkeresésemre több alsós kolléga is lelkesen reagált a könyvajándéknapra, így már a hétvégét megelőző napokon is sor került néhány osztályban az ünnepi eseményre. Folytatódott aztán hétfőn, de lesz felsős magyartanár, aki csak jövő héten fogja megvalósítani ezt a tervet. Többnyire segítőkészen álltak a szülők is a háttérben, az ő támogatásuk nélkül nem lehetett volna kivitelezni ezt.

Volt olyan osztály, ahol névre szólóan hozták be a gyerekek a könyvet, attól függően, hogy kinek milyen érdeklődését ismerték. Másik osztályban a könyvajánlók meghallgatása után sétálva csereberéltek a gyerekek. Ahol a kicsiknél probléma adódott, a pedagógus kolléga nagyon kedvesen és ötletesen oldotta meg a helyzetet. Sok gyerek örült, hogy kapott új könyvet, és eltalálták az ízlését. Ahol egy-egy könyvre többen is jelentkeztek, ott házi kölcsönzési rendszert alakítottak ki.

Azt hiszem, sikerült egy pár pillanatra a könyveket a középpontba állítani, és csak remélni tudjuk, hogy a ma olvasó gyerekek könnyebben birkóznak majd a tanulmányaikkal és az olvasás pihentető, feltöltő élményét viszik magukkal tovább.

Gyimóthy Erika könyvtárostanár
Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Ált. Iskola és Gimnázium”

– gratulálunk, Erika néni :-), nagyon örülünk, hogy ilyen lelkesen csatlakoztak az iskolában a diákok, a pedagógusok és a szülők is ehhez a kezdeményezéshez!

Személyre szóló könyvajándékok Újpesten 2

Képek:

Nyitókép: A 3. osztály az ajándékkönyvekkel   
Egy 4. osztályos kislány munkája: sünik – avagy hogyan hasznosítsuk a régi könyveket