Összetartozásunk Tüze

A Virányosi Közösségi Ház is csatlakozik 2020. június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napjára meghirdetett Összetartozásunk Tüze nevű kezdeményezéshez. Az eseményt online, a Facebook-oldalunkon (itt: https://www.facebook.com/events/295049204985474/ ) és Youtube-csatornánkon (itt: https://www.youtube.com/watch?v=NaETjTwoucI ) lehet követni, 20.15 perctől. Arra kérünk mindenkit, hogy csatlakozzon otthon mécses vagy gyertya meggyújtásával.

A trianoni békediktátum százéves évfordulója és a nemzeti összetartozás napja alkalmából Összetartozásunk Tüze! elnevezéssel indult civil kezdeményezés a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség ötlete nyomán. A program szervezői a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma és tagszervezetei, vagyis a világban működő magyar cserkészszövetségek.

A trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulóján a magyar közösséghez tartozásunk sajátos szimbólumaként fogalmazták és hirdették meg az Összetartozásunk Tüze! eseményt. Ehhez várják minél több önkormányzat, intézmény, szervezet, közösség, család, magánember csatlakozását szerte a nagyvilágból. Hangsúlyozzák, hogy ez nem cserkészprogram, így tényleg mindenki csatlakozhat.

A szervezők azt kérik, hogy 2020. június 4-én, 20 óra 20 perckor (budapesti idő szerint) mindenütt a világon, ahol magyarok élnek, minél több helyen gyúljon meg Összetartozásunk Tüze! A programhoz eddig 43 ország 1071 településének több mint kétezer közössége csatlakozott, de a szervezők továbbiak jelentkezését várják a https://gyujtsukmeg.ma/ internetes oldalon.

Szólj hozzá!