Könyvajándéknap meghosszabbítva az ajkai gimnáziumban

Némethné Görög Lilla könyvtáros kedvét nem szegte az sem, hogy intézményében az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében jelenleg digitális tanrendben tanulnak a gyerekek.

“A Nemzetközi Könyvajándéknap adta az ötletet, hogy felhívást tegyek közzé iskolánk tanulói és a dolgozói számára azzal a céllal, hogy gyarapítani tudjuk iskolánk könyvtárának állományát.Jelenleg a digitális tanrend miatt könyvtári programot nem szervezek, a beérkező könyvek gazdái utólagosan fognak 1-1 általam készített könyvjelzőt kapni, valamint  az ajándékozók listája kikerül a honlapra”, írta nekünk.

Könyvajándéknap meghosszabbítva az ajkai gimnáziumban 2

“Az utóbbi években úgy vettem észre, hogy nőtt az érdeklődés a kortárs ifjúsági irodalom iránt, egyre több diák vesz kézbe papír alapú könyvet, a szüneteket vagy a lyukas órákat többet töltik olvasással, keresik is a friss ifjúsági irodalmat az iskolai könyvtárban.

Az anyagi lehetőségeink viszont korlátozottak, tavaly például szépirodalom beszerzésére nem kaptam forrást. Ezért gondoltam azt, hogy más lehetőséget keresek állományunk bővítésére. A Virányosi Közösségi Ház idén is meghirdette a Nemzetközi Könyvajándéknap programot, erre a felhívásra jelentkeztünk mi is, és kértük arra a diákokat, kollégákat, hogy aki teheti, hozzon be az otthoni könyvespolcáról egy jó állapotú, a középiskolás korosztálynak szóló könyvet. A felhívást ugyan most tettük közzé az iskola honlapján és a Facebookon is, de mivel jelenleg digitális munkarendben folyik az oktatás, a könyvek behozatalára inkább akkor számítok, amikor visszatérhetnek a diákok az iskolába.

Az adakozóknak apró csokival és az alkalomra készült könyvjelzőkkel fogok kedveskedni “, írta lelkes pedagógus.

Kezdeményezésének híre az iskola falain kívülre is eljutott, és nem csak a megyei újságban, de az Ajkai TV is készített vele interjút, amit az alábbi bejátszásban, 9:50-től lehet megtekinteni:

Gratulálunk, és bízunk abban, hogy a felhívás sokakat megmozgat, adakozásra és olvasásra buzdít!