Könyvajándéknap 2021 – Célba értek az Öregiskolában gyűjtött könyvajándékok

Nagykovácsi többfunkciós művelődési intézménye, az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2021-ben első ízben csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándéknap programhoz. Az ajándéknapra készülve 2021. február 8-12. között gyerek- és ifjúsági könyveket gyűjtöttünk a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium (1086 Budapest, Dankó utca 11.) számára. Nehezített terepen mozogtunk, hiszen egyrészt a járványügyi korlátozások miatt maga az intézmény zárva van, tehát a könyveket csak az Öregiskola bejáratánál tudtuk fogadni, másrészt ez a hét volt az idei tél leghidegebb időszaka, így aki csak tehette, nem mozdult ki az otthonából.

Nagy örömünkre végül a zord időjárás sem szegte kedvét az adakozóknak! Mintegy 250 darab, gyerekkézbe kívánkozó, minőségi könyv érkezett az Öregiskolába az egyéni, és csoportos felajánlásoknak köszönhetően. Például a Nagykovácsi Általános Iskola két különösen aktív osztálya, az 1. d és a 4.c, egy-egy osztálynyi könyvajándékkal érkezett az Öregiskolához, amit az 1. d diákjai még saját kezűleg készített könyvjelzőkkel is kiegészítettek az ismeretlen megajándékozottak részére.

Könyvajándéknap 2021 – Célba értek az Öregiskolában gyűjtött könyvajándékok 2
Könyvajándéknap 2021 – Célba értek az Öregiskolában gyűjtött könyvajándékok 3

A beérkezett könyveket az Öregiskola könyvtárosai gondosan szétválogatták leendő olvasóik – az óvodások, a kisiskolások és a kamaszok – számára, majd az adományokat elszállítottuk a józsefvárosi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola központjába, ahol nagy örömmel fogadták a csodálatos könyvekkel teli dobozokat!

Könyvajándéknap 2021 – Célba értek az Öregiskolában gyűjtött könyvajándékok 6
Könyvajándéknap 2021 – Célba értek az Öregiskolában gyűjtött könyvajándékok 7
Könyvajándéknap 2021 – Célba értek az Öregiskolában gyűjtött könyvajándékok 8
Könyvajándéknap 2021 – Célba értek az Öregiskolában gyűjtött könyvajándékok 9
Könyvajándéknap 2021 – Célba értek az Öregiskolában gyűjtött könyvajándékok 10
Könyvajándéknap 2021 – Célba értek az Öregiskolában gyűjtött könyvajándékok 11
Könyvajándéknap 2021 – Célba értek az Öregiskolában gyűjtött könyvajándékok 12

Hálás köszönet mindenkinek, aki részt vett a Könyvajándéknapi akcióban!

Dienes Beáta, művelődésszervező (Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár)