Loading Események

« All Események

  • This esemény has passed.

Irodalmi Konyha: Musierowicz+Murzynek

február 28, 18:00 - 19:00

Irodalmi Konyha: Musierowicz+Murzynek 1

Az Irodalmi Konyha következő alkalmán térben és időben is utazni fogunk!

Lengyelországba, Poznań városába, a Roosevelt utca 5. számú házba megyünk az irodalom és a kulinária segítségével, egészen pontosan 1980. január 31-re, egy keddi napra.

Ugyanis ezúttal (akik olvasták, talán már rá is jöttek) a Malgorzata Musierowicz által írt, a Borejko család tizenéves kamaszainak történetét feldolgozó korabeli regénysorozat magyarul is megjelent egyik részét vesszük górcső alá. És míg a regényben leírtak alapján elkészítjük a lengyel csokoládétortát, a regény kapcsán sok fontos kérdés igyekszünk megvitatni.

Próbáljuk elképzelni a hétköznapi életet Lengyelországban, azt, hogy milyen érzés lehetett a könyv alapján tizenévesnek lenni ott a hetvenes évek végén, mennyire volt meghatározó a helyszín, Poznań, a regényben, milyen volt és milyen jelenleg a szerző, Musierowicz fogadtatása hazájában és nálunk, és szó lesz még a lengyel konyhaművészetről és édességekről is.

Ezen az elképzelt utazáson – és nagyon valódi süteménysütésen a kalauzunk Milena Wartecka-Ducki lesz, aki történetesen éppen poznańi születésű, így első kézből kaphatunk meg minden tudnivalót. Tartsatok velünk!

Részletek

Dátum:
február 28
Időpont:
18:00 - 19:00
Esemény kategória:
Esemény címkék
, ,

Szervező

Virányosi Közösségi Ház
Telefon:
06703344472
Email:
viranyos@viranyos.hu
Website:
www.viranyos.hu

Helyszín

Virányosi Közösségi Ház