“Az idei rendezvényen is gyorsan elfogytak a kötetek” – beszámoló az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolából és Óvodából

Viktória, Jusztina és Petra tanár nénik írtak nekünk Szegedről:

“A SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája könyvtára idén is csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándék Naphoz, hagyományainkhoz híven programokkal vártuk tanulóinkat 2021.02.12-én.

Könyvtárunk a Könyvajándék Napot és a Valentin-napot összekötve “Vakrandi egy könyvvel” c. programot szervezett. A tavalyi eseményen való részvételért kapott könyveket csomagoltuk be, amelyeket ezúton is köszönünk a Magyar Gyermekirodalmi Intézetnek. Minden évben ez a diákok kedvence, az idei rendezvényen is gyorsan elfogytak a kötetek.
A tanórák közötti szünetekben a könyvtárba betérő tanulók maguknak,barátaiknak vagy családtagjaiknak könyvjelzőket is készíthettek az előkészített sablonokból.
Idén egy régóta tervezett elemmel bővült a Könyvajándéknap: “Tanáraink kedvencei” címmel kiállítást szerveztünk pedagógusaink kedvenc gyerekkönyveiből és/vagy gyerekkori kedvenceiből, amely február végéig megtekinthető, akár ki is lehet kölcsönözni a köteteket. (Állományunkban kettő kivételével minden könyv megtalálható volt a kedvenc olvasmányok közül.)

"Az idei rendezvényen is gyorsan elfogytak a kötetek" – beszámoló az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolából és Óvodából 2


Úgy gondoljuk, a február 14-i program 2021-ben is elérte a célját: szorosabbra fűztük a gyerekek és a könyvek barátságát.
A könyvtár Facebook oldalán található bejegyzés és képek: https://www.facebook.com/JugyuKonyvtar/posts/3592336857501372
Tisztelettel:
Bekesné Kovács Jusztina, Prekajac Petra és Nagy Viktória
könyvtárostanárok
SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája”