• </p

  • Fabók Mancsi Bábszínháza

  • A FÖLD NAPJA

  • OLAJOS ILKA

    ENGRAM

  • Fekete Attila Fattila

Danny és a kacsacsőrű emlős

Kedd délelőttönként új programmal várunk minden érdeklődőt: angol társalgási klubunk indul. Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné a szókincsét fejleszteni, az angoltudását szinten tartani vagy csak a „having fun” kifejezés gyakorlati jelentését elsajátítani. Egy igazán különleges személyt kértünk meg a klub vezetésére vezetésével, akit talán sokan ismernek is, hiszen mesemondóként, a Kabóca Bábszínház színészeként sok előadáson lehet vele országszerte találkozni. Olvassák el interjúnkat Danny Bainnel, aki (ki hinné) klasszikus zenésznek tanult, és akitől azt is megtudhatjuk, mik a kedvenc magyar szavai, mik a tervei és mire lehet számítani nála a klubban!

 

(kép forrása: artlimes.hu)

 

 

Mesélj pár szót a gyerekkorodról, és hogy milyen utat jártál be, amíg Magyarországra érkeztél!

Washington környékén nőttem fel, és kezdtem zenélni egészen kis koromban. Tizenéves koromban klasszikus és jazz zenei tanulmányokat is végeztem, és egyetemista koromban lehetőségem volt arra, hogy csatlakozzak egy afrikai zenei együtteshez. Ekkor kezdtem a világzene felé komolyabban érdeklődni. Számomra a zene egy izgalmas lehetőség volt arra, hogy idegen kultúrákat ismerjek meg, és szerencsére lehetőségem volt arra, hogy több időt Brazíliában és Nyugat-Afrikában tölthessek, és különféle hangszereket és zenei stílusokat tanulhassak. Mikor (lényegében véletlenül) Magyarországra érkeztem, már túl voltam ezeken az utazásokon, de itt fedeztem fel az egyik kedvenc hangszeremet, az ütőgardont!

 Mivel foglalkozol Magyarországon?

Angoltanárként mindenféle korú tanítványaim vannak. Tanítok egész kicsi gyerekeket, főként dalokon és játékokon keresztül, és felnőtt tanítványaim is vannak, akik valamilyen vizsgára készülnek, vagy csak szinten szeretnék tartani angoltudásukat.

Zenészként dalokat és meséket írok és országszerte előadok gyerekeknek iskolákban és családi fesztiválokon. Rendszeres vendégművésze vagyok a veszprémi Kabóca Bábszínháznak. Valamint több budapesti rock és blues együttesnek is tagja vagyok.

És természetesen megpróbálok minél több időt tölteni a feleségemmel és a kisfiammal.

Mennyire fontosak számodra a nyelvek, a kommunikáció?

Mindig is szerettem verseket, dalokat, vicceket, vagy csak vicces szavakat tanulni különböző nyelveken. Utazásaim során mindig megpróbáltam megtanulni az ország nyelvét, ahol éltem. Tudom, hogy az amerikaiak és britek híresek arról, hogy sosem tanulnak idegen nyelveket, de én nem tudnám elképzelni, hogy úgy éljek valahol, hogy nem beszélem a helyi nyelvet legalább alapszinten.

A Virányosi Közösségi Házban hamarosan elkezdődik angol társalgási klubod. Mire számítasz, kiket vársz, és mire számíthatnak a résztvevők tőled?

Minden órának, kurzusnak megvan a maga egyedi személyisége, és szeretek keresni olyan tevékenységeket és témákat, amelyek a legjobban illeszkednek az adott kurzushoz. Természetesen mindig megpróbálom az óráimat szórakoztatóvá és lazává tenni. Úgy tervezem, hogy ez a nyelvklub beszélgetés-alapú lesz, de időről időre írásos feladatokat is fogok adni. Azt élvezem a legjobban, amikor mindenki aktívan részt vesz, és együtt beszélgetünk a résztvevőkkel, ugyanis ilyenkor szabadul fel a legtöbb energia és vonódik be a leginkább mindenki.

Te remekül beszélsz magyarul. Hogyan tanultál meg magyarul? Van valamilyen sajátos nyelvtanulási technikád?

Nincsenek titkaim, de mindig is vonzottak a furcsa, viccesen hangzó szavak. Amikor először Magyarországra érkeztem, mindig a legkülönösebb szavak, amik csak eszembe jutottak, voltak azok, amiket próbáltam memorizálni, mint például „kacsacsőrű emlős”. És azonnal használtam és viccelődni is próbáltam velük. Ez valószínűleg idegesítő lehetett a környezetemben lévőknek.

Mesélj nekünk a jövőbeli terveidről ! Van-e valamilyen álmod, aminek az elérésén dolgozol?

Ami azt illeti, elégedett vagyok a jelenlegi életemmel. Folyamatosan új dalokon és meséken dolgozom, és végülis a tanítás is egyfajta előadás, szóval mindkettőt nagyon élvezem. És a tanítás során gyakran inspirálódom, hogy milyen új ötleteket építhetnék be az előadásaimba. Tehát remélem, hogy mindkettőt még sokáig csinálni tudom!

 

 

Program: Angol Társalgási Klub Dannyvel

Mikor: minden kedden 10.30-tól

Kiknek ajánljuk: 16 éves kortól

Hol: Virányosi Közösségi Ház, Budapest 1125, Szarvas Gábor út 8/c.

Az órák 60 percesek. Az órákra előzetes bejelentkezés szükséges a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen.

Egy foglalkozás ára 1000 Ft. 5 foglalkozásra szóló bérlet: 4000 Ft.