• fade

  • fade

  • fade

  • OLIVER ARTHUR

  • SZERKESSZÜNK EGYÜTT CSODACERUZÁT!

  • Találkozz Víg Balázs íróval!

  • SZABADSÁG VÁNDORAI

  • Angol társalgási klub

Gyerekeknek

RAJZPÁLYÁZAT 

A Virányosi Közösségi Ház idén ősszel is rajzpályázatot hirdet 3-14 éves korú gyerekek részére.

A pályázatra a Grimm testvérek: A méhkirálynő című meséjéhez várunk illusztrációkat, melyeket a gyerekek tetszőleges technikával, A/4-es méretben készíthetnek.
 
A rajzok beküldésének határideje: szeptember 28.
Eredmény hirdetés: október 6.szombat, 10 óra
 
A helyezést elért munkákat izgalmas ajándékokkal díjazzuk és kiállításra kerülnek a IX. Méz és Lekvár Fesztivál keretein belül!
 

SZERKESSZÜK EGYÜTT A CSODACERUZÁT

kreatív foglalkozás 6-12 éves gyerekeknek

Havonta egyszer a 16 éve működő Csodaceruza gyermekirodalmi magazin illusztrátoraival, szerzőivel közösen alkotnak a részt vevő gyerekek egy új, saját lapszámot. Közben pedig irodalmi alkotásokkal, versekkel, mesékkel ismerkednek meg, belekóstolhatnak az újságszerkesztésbe, és új képalkotó technikákat próbálhatnak ki. A helyszínen a Csodaceruza lapszámai is megvásárolhatóak.

A foglalkozások időtartama: 60 perc
Belépő: 700 Ft
Vezeti: Sándor Csilla, a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat alapító-főszerkesztője

 

2018. szeptember 15. szombat, 10.00-11.00

Itt az ősz!
Őszi tájakkal, falevelekkel, az őszre jellemző színekkel, gyümölcsökkel, termésekkel fogunk foglalkozni. Festünk, kivágunk, ragasztunk, verseket, találós kérdéseket olvasunk, receptet írunk. Mi jut eszedbe még az őszről? Mondd el nekünk!
Belépő: 700 Ft, ami mellé egy választható Csodaceruza lapszám is jár.

2018. október 20. szombat, 10.00 – 11.00

Gyerekek a világ körül
Mit gondolsz, hogy an élnek a gyerekek más országokban, más földrészeken? Mit tudsz róluk? Ismerkedjünk együtt olyan versekkel, mesékkel, mesehősökkel, amelyek egy-egy távoli ország gyerekeinek kedvencei. Népi motívumokat is megismerünk, és megpróbáljuk őket a legkülönfélébb módon felhasználni az illusztrálásban.
Belépő: 700 Ft, ami mellé egy választható Csodaceruza lapszám is jár.


2018. június 16. szombat, 10.00 - utolsó alkalom a ynári szünet előtt!
Együtt! 
Ki a legjobb barátod? Mit gondolsz, mit jelent ez a szó: barátság? Sok barátod van? Miben hasonlítotok és miben különböztök egymástól? Van olyan barátod, aki másik városban él? És olyan, aki más országban? – Ezen a foglalkozáson olyan lapszámot készítünk, ami rólatok, gyerekekről szól, mindarról, ami a legjobban érdekel benneteket.

2018. május 19-20-21. ( Pünkösdi Búcsú a DianaParkban)
Készítsd el a saját mini Csodaceruza lapszámodat szerkesztő asztalunknál! Próbálj ki néhány új technikát, válassz ki néhány verset, találj ki fejtörőket! Szeretettel várunk egész nap!

A foglakozáson a részvétel ingyenes!

ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ


október 13. szombat, 10.00 és 11.00 óra
Vendégünk VIG BALÁZS író

10.00     Három bajusz gazdát keres (nagycsoportosoknak, 1-2. osztályosoknak)
11.00     Puszirablók (3-4. osztályosoknak)

A népszerű gyermekkönyv-író, Vig Balázs két könyvét mutatja be nálunk sok játékkal, vidámsággal.
A Három bajusz gazdát keres című könyv szereplői, a három beszélő bajusz egyszer csak leugranak gazdáik orra alól, és világgá mennek. Kunkori koma zsiványnak áll a faluszéli tejivóban, Harcsa szomszéd feleséget keres magának a rozmárok között, Kedves bajusz pedig trombitásként próbál szerencsét. Lehetséges volna, hogy Nagyapa bajusza is igazi mesehős?
A Puszirablók történetében Szeretke királylányt kell kiszabadítani egy mázsa puszi összegyűjtésével. De vajon mekkora a súlya egy puszinak? És hogyan lehet begyűjteni ennyit? A mese hősei, a kalózkapitány, Bújócska, a kisfiú és Damil, a kenguru segítenek ebben.
Belépődíj: 700 Ft/fő
 

 

GYERMEKSZÍNHÁZ

 
Kabóca Bábszínház: Kodzsugukila, a boszorkány
október 9. kedd, 9.00 óra és 10.30 óra
Afrikai történet bábokkal és különleges hangszerekkel.
Dzséli, a varázsló zenész repít bennünket Afrikába, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kaili és Szandzsi történetét, amely során megismerünk egy bátor ugróegeret, egy kecses antilopot és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt. A mese során minden csoda valóra válhat, így még az is lehetséges, hogy maguk a dobok is beszélnek.
Közreműködik: Danny Bain mesemondó. Az előadás a 2017-es Országos Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén díjat nyert alkotás.
Belépődíj: 1.000 Ft/fő, óvodai csoportoknak 900 Ft/fő.
Előzetes jelentkezés szükséges! Telefon:+36 1 200 8713
 
Galagonya Bábszínház: A három kismalac 
április 10 ., kedd, 10.00 óra
A klasszikus bábjátékban megtudhatjuk, hogy a malackák hogyan próbálnak három különböző házat építeni a téli hideg és a félelmetes farkas ellen,de a farkas nagy levegőt vesz, és elfújja az összes házat. Vagy mégsem?
Belépődíj: 1.000 Ft/fő, óvodai csoportoknak 900 Ft/fő.
Előzetes jelentkezés szükséges! Telefon:+36 1 200 8713

 KÉSZÜLJÜNK EGYÜTT A KÖNYVAJÁNDÉKNAPRA!
február 3.,szombat, 16.00 óra

A barátaiddal remek csapatot alkottok és készek vagytok összemérni a tudásotokat és a kreativitásotokat más csapatokkal? Akkor gyertek és játsszatok velünk a Magyar Gyermekirodalmi Intézet vetélkedőjén, hogy értékes ajándékokat nyerhessetek!

Február 3-án, szombaton délután 4 órától gyerekkönyv-szerzők, költők, írók, illusztrátorok részvételével izgalmas vetélkedőt szervezünk 6-12 éves gyerekeknek a Virányosi Közösségi Házban. 5-6 fős csapatok jelentkezhetnek február 1-ig az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre.

A játék 6 feladatból áll, amelyekben a gyerekek irodalmi ismereteiket, kreativitásukat, fantáziájukat hívhatják segítségül. A meghívott alkotók zsűrizik majd a feladatok megoldásait. Minden, a játékban részt vevő gyerek ajándékban részesül, a legjobb csapat a főnyereményt viheti haza. 
A rendezvény ingyenes, belépőként kérjük, hogy mindenki hozzon magával egy ajándékba adható gyerekkönyvet!
Hogy miért? Mert február 14-én idén is, immár hatodik alkalommal, meg szeretnénk ünnepelni a Könyvajándék Napot. Ez az a nap, amikor mindenkit arra buzdítunk: adjon egy könyvet ajándékba egy gyereknek! 
Idén a Magyar Gyermekirodalmi Intézet a budapesti 12. kerületi Virányosi Közösségi Házzal együttműködve népszerűsíti a Könyvajándék Nap üzenetét.
Február 3-tól 14-ig ezen a helyszínen ajándékba adható, jó állapotú, nem rég megjelent gyerekkönyveket gyűjtünk. Az összegyűlt adományokat a beregszászi Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének juttatjuk el.
Február 3-án tehát a Könyvajándék Napra készülünk! Készüljetek Ti is, és hozzatok egy gyerekkönyvet ajándékba.

Az eseményre mindenkit szeretettel várunk!
A Virányosi Közösségi Ház és a Magyar Gyermekirodalmi Intézet közös rendezvénye