• fade

  • </p

  • MESÉLŐ KÉPEK

Gyerekeknek

 

DIAFILMKUCKÓ

május 18. szombat, 10.00 óra

 

Ismét várjuk a kicsiket a Diafilm Kft. négy elbűvölő diafilm-meséjével!


A répa
Óvoda az őserdőben
A törpekirály epreskertje
A vadhattyúk
Diafilmezés után töltsétek nálunk a délelőttöt, állatos színezőkkel várunk mindenkit!

A belépés díjtalan.

 FÖLD NAPJA

április 13. szombat, 10.00-12.00


10.00  ÖKO – Mesekuckó
11.00 - 12.00 Újrahasznos kézműves műhely 

A mesével, játékkal, bábokkal fűszerezett Mesekuckó a kisgyermekeket segíti a fenntartható gondolkodás elsajátításában. Az ökotudatos bábok közös játék során segítik a kicsiket a környezeti probléma egyszerre szórakoztató és megmozgató megoldásában.
Mimó és Csipek barátai – Berka bagoly, Kupacs süni, Cserke róka, Potyka béka, Mityó macska, Pemzli patkány, Ficak kutyus - igen jártassak a különböző zöld témákban: legyen szó a szelektálásról, a közlekedésről, a zöldségekről vagy az energiatakarékosságról. A bábfigurák mesével és interaktív módon varázsolják el a gyerekeket a zöld gondolatok jegyében.
Az mesekuckó után a témához kapcsolódó különleges kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

A program az Európalánta Egyesület közreműködésével jön létre.

Belépőjegy: 500 Ft /főGYERMEKSZÍNHÁZ

Fabók Mancsi Bábszínháza  
A székely menyecske meg az ördög   
2019. április 9. kedd, 9 és 10.30


"Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár…
Fabók Mariann mesemondóként és narrátorként remekül ötvözi a bábjátékot a színjátékkal, sőt, néha, a pantomim elemeivel is. Az előadás jó alkalmat ad arra, hogy egy sor történelmi, kultúrtörténeti, néprajzi ismerethez hozzásegíthesse a gyerekeket, ha a látottakat-hallottakat (nyelvjárásról, népviseletről, népi építészetről stb.) szüleikkel, tanáraikkal megbeszélhetik. A székely kapus gyönyörű díszletet, Mátravölgyi Ákos tervezte. A kedvesen bumfordi bábokat Lellei Pál készítette, a népmeséhez és a díszlethez illően rusztikus anyagokat, a paraszti kultúrából ismert tárgyakat felhasználva.


Az előadás a 7. Gyermek és Ifjúsági színházi Szemle megosztott fődíjával büszkélkedhet.

Belépőjegy: 1200 Ft/ fő
Csoportoknak 10 fő felett: 1000 Ft/ fő
Előzetes jelentkezés szükséges! Tel: +36 1 200 8713


Gryllus Vilmos koncertje
Maszkabál
2019. február 12. kedd, 9.00 óra és 10.30 óra

Gryllus Vilmos Kossuth-díjas zenész, előadóművész, zeneszerző Maszkabál c. lemezeiről előadott dalokban egy vidám jelmezbál figurái elevenednek meg.DIAFILMKUCKÓ gyerekdélelőtt

2019 március 9. szombat,

10.00 – 12.00


Várjuk a legkisebbeket Diafilmkuckónkba, ahol ezen a délelőttön a következő filmeket nézzük meg közösen:


Boribon autózik;
Terka a piacon;
A mókus, a malac, a medve és a pöfeteg;
Borsószem hercegkisasszony;
A tizenkét hónap.


Diafilmezés után gyurmából elkészítjük a mesékben szereplő zöldségeket és gyümölcsöket!


Programunkon a Diafilmgyártó Kft. filmjeiből válogatunk.

A belépés ingyenes.


Kép: Gilicze Gergő: A mókus, a malac, a medve és a pöfeteg. Diafilmgyártó Kft., 2012.

 

 

 

 

 

 

 Télűző gyerekdélelőtt


2019 február 10. vasárnap 9.30-12.00 óra

9.30-11.30 Újrahasznos kreatív műhely – Az Európalánta Egyesület közreműködésével
Kézműves foglalkozás, ahol megtudhatjuk, hogy mi veszélyes és mi újrahasználható? Készülhet-e dobozból pénztárca vagy bicikliből szandál? A hulladékok rendszerezése és az újrafelhasználhatóságuk áll a kreatív műhely középpontjában, ahol most farsangi állarcokat és még számos különböző újrahasznos kreatív terméket is készíthetnek a gyerekek.


11.00 Cimbora Együttes koncertje
Korhecz Imola és csapata, a Cimbora gyermekirodalmi műsor szellemiségét megőrizve verseket zenésít meg, interaktív vers-, és mesekoncerteket tart, amelyek legfőbb célja az együttjátszás öröme.
Kezdetben Sebő Ferenc megzenésítéseit játszották, de fokozatosan saját zenei világot építettek ki, mai magyar költők verseiből muzsikálják ki a dallamot a könnyűzene, elsősorban a jazz és a népzene elemeire építve és azt tovább modernizálva.


Jegyek Elővételben Kaphatóak! Belépődíj : 1000 Ft/Fő

Telefon: +36 1 200 8713, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kiflihajó - lemezbemutató koncert


2019. január 26. szombat 16.00 óra


A Kifli zenekar 2018-ban jött létre, a tagok korábban már hosszú évekig közösen zenéltek az
Alma együttesben. Bármennyire eltérő zenei világból jöttek a Kifli zenészei, az együttmuzsikálás összeszokott csapattá és barátokká tette őket. A legnépszerűbb gyermekzenekar muzsikusaiként kialakítottak egy olyan hangzásvilágot, amely kiválóan ötvözi a modern stílusokat a hagyományos hangszerekkel és világzenei motívumokkal. Lendületes dalaik többnyire kortárs költők verseinek megzenésítései, de műsorukban felcsendülnek jól ismert gyermekdalok is.

Kifli? Ideális választás, hiszen lehet édes vagy sós, töltött vagy sima, épp úgy ahogyan a Kifli zenéje is: vidám és változatos.
A 2018-ban a zenekar kiadta első nagylemezét Kiflihajó címmel. A lemezen a tagok szerzeményei szólalnak meg, melyek Andrejszki Tibor, Födő Tamás, Kiss-Péterffy Márti, Körmendy Dávid és Zelk Zoltán szövegeire készültek.
A lemezbemutató koncerten a teljes lemezanyag elhangzik.

Belépődíj: 1200 Ft/fő
Előzetes jelentkezés szükséges!
telefon: +36 1 200 8713