• NYÁRI NYITVA TARTÁS

  • PROGRAMAJÁNLÓ

  • IX. VIRÁNYOSI

    Méz és Lekvár

    FESZTIVÁL
  • Rajzpályázat

Gyerekeknek

 

SZERKESSZÜK EGYÜTT A CSODACERUZÁT
 kreatív foglalkozás 6-12 éves gyerekeknek

Havonta egyszer a 16 éve működő Csodaceruza gyermekirodalmi magazin illusztrátoraival, szerzőivel közösen alkotnak a részt vevő gyerekek egy új, saját lapszámot. Közben pedig irodalmi alkotásokkal, versekkel, mesékkel ismerkednek meg, belekóstolhatnak az újságszerkesztésbe, és új képalkotó technikákat próbálhatnak ki. A helyszínen a Csodaceruza lapszámai is megvásárolhatóak.


2018. május 19-20-21. ( Pünkösdi Búcsú a DianaParkban)
Készítsd el a saját mini Csodaceruza lapszámodat szerkesztő asztalunknál! Próbálj ki néhány új technikát, válassz ki néhány verset, találj ki fejtörőket! Szeretettel várunk egész nap!

A foglakozáson a részvétel ingyenes!

2018. június 16. szombat, 10.00 - utolsó alkalom a ynári szünet előtt!
Együtt! 
Ki a legjobb barátod? Mit gondolsz, mit jelent ez a szó: barátság? Sok barátod van? Miben hasonlítotok és miben különböztök egymástól? Van olyan barátod, aki másik városban él? És olyan, aki más országban? – Ezen a foglalkozáson olyan lapszámot készítünk, ami rólatok, gyerekekről szól, mindarról, ami a legjobban érdekel benneteket.

A foglalkozás időtartama: 60 perc
Belépő: 700 Ft
Vezeti: Sándor Csilla, a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat alapító-főszerkesztője

 

 
GYERMEKSZÍNHÁZ
 
Galagonya Bábszínház: A három kismalac 
április 10 ., kedd, 10.00 óra
A klasszikus bábjátékban megtudhatjuk, hogy a malackák hogyan próbálnak három különböző házat építeni a téli hideg és a félelmetes farkas ellen,de a farkas nagy levegőt vesz, és elfújja az összes házat. Vagy mégsem?
Belépődíj: 1.000 Ft/fő, óvodai csoportoknak 900 Ft/fő.
Előzetes jelentkezés szükséges! Telefon:+36 1 200 8713

 

 

 

KÉSZÜLJÜNK EGYÜTT A KÖNYVAJÁNDÉKNAPRA!
február 3.,szombat, 16.00 óra

A barátaiddal remek csapatot alkottok és készek vagytok összemérni a tudásotokat és a kreativitásotokat más csapatokkal? Akkor gyertek és játsszatok velünk a Magyar Gyermekirodalmi Intézet vetélkedőjén, hogy értékes ajándékokat nyerhessetek!

Február 3-án, szombaton délután 4 órától gyerekkönyv-szerzők, költők, írók, illusztrátorok részvételével izgalmas vetélkedőt szervezünk 6-12 éves gyerekeknek a Virányosi Közösségi Házban. 5-6 fős csapatok jelentkezhetnek február 1-ig az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre.

A játék 6 feladatból áll, amelyekben a gyerekek irodalmi ismereteiket, kreativitásukat, fantáziájukat hívhatják segítségül. A meghívott alkotók zsűrizik majd a feladatok megoldásait. Minden, a játékban részt vevő gyerek ajándékban részesül, a legjobb csapat a főnyereményt viheti haza. 
A rendezvény ingyenes, belépőként kérjük, hogy mindenki hozzon magával egy ajándékba adható gyerekkönyvet!
Hogy miért? Mert február 14-én idén is, immár hatodik alkalommal, meg szeretnénk ünnepelni a Könyvajándék Napot. Ez az a nap, amikor mindenkit arra buzdítunk: adjon egy könyvet ajándékba egy gyereknek! 
Idén a Magyar Gyermekirodalmi Intézet a budapesti 12. kerületi Virányosi Közösségi Házzal együttműködve népszerűsíti a Könyvajándék Nap üzenetét.
Február 3-tól 14-ig ezen a helyszínen ajándékba adható, jó állapotú, nem rég megjelent gyerekkönyveket gyűjtünk. Az összegyűlt adományokat a beregszászi Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének juttatjuk el.
Február 3-án tehát a Könyvajándék Napra készülünk! Készüljetek Ti is, és hozzatok egy gyerekkönyvet ajándékba.

Az eseményre mindenkit szeretettel várunk!
A Virányosi Közösségi Ház és a Magyar Gyermekirodalmi Intézet közös rendezvénye