• fade

 • fade

 • fade

 • Szerkesszük együtt a csodaceruzát!

 • Horváth Ildi

  Illusztrációs kiállítása
 • SAKK-MATT

 • SzerelmesTe

 • Advent a Hegyvidéken

  Bővebben...

Kiállítás

 

KIÁLLÍTÁSOK


SzínJáték
A Foltos MaMoK – Foltos Magyar Modern Klub kiállításának megnyitója
szeptember 15. szombat, 16.00 óra
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idén a színkör és a szivárvány inspirálja a csoportot, a színek kavalkádja mellett egységes, kiegyensúlyozott, harmonikus összképet alkotva szeretnék a látogatókat elvarázsolni. Tematikus kiállításuk mellett több modern munkájukat is megmutatják, ezzel egy kis betekintést adva az elmúlt pár évükbe.
A kiállítást Stádler Ági nyitja meg, az Oklahoma City Modern Quilt Guild testvércsoport tagja, ezt követően Horváth Irma  a színekről zenél.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Megtekinthető: október 15-ig, előre egyeztetett időpontban. Tel.: +36 1 200 8713
 
 
12 VILÁG
Kortárs cseh gyermekkönyv-illusztrátorok kiállítása
Május 5. szombat 16.00
Kiállítók:David Böhm, Pavel Cech, Dan Cerny, Reáta Fuciková, Lucie Dvoráková, Vendula Chalánková, Lenka Jasanská, Lucie Lomová, Galina Miklínová, Petr Nikl, Jaromír Planchy, Vhrsti
Kurátor: Radim Kopác
„Nemrég még Zdenek Miller, Kveta Pacovská, Miroslav Sasek, Jirí Timka, Stepan Zavrel és Helena Zmatlíková voltak az uralkodók a cseh gyerekkönyv-illusztrációban. És ma? Ki jár olyannyira a maga útján, hogy a nyomukba léphet? Ki tarol otthon és külföldön egyaránt? Mondjuk az itt felsorolt tizenkét alkotó. Ahány név – annyi (a kritika és az olvasók által is értékelt, számos könyvvel igazolt, sajátos kifejezésmód. Ahány szerző, annyi sajátos világ, különböző helyszínek, figurák és történetek. Ráadásul nem csupán a szavak és a képek, hanem a film, a performansz, a zene, a színház és a fényképezés világában is otthonosan mozognak. Kerülj beljebb! Ahány világot ismersz, annyi ember vagy.” Radim Kopác
 
A kiállítást megnyitja: Pet’ovská Flóra, műfordító, a Cseh Centrum munkatársa
Megtekinthető május végéig, előre egyeztetett időpontban. + 36 1 200 8713
 
 
REAKCIÓ / KÉPES PÁRBESZÉD
Kálloy Molnár István kiállítása
március 3., szombat, 16.00
Ezen a különleges kiállításon egy 11 éves gyerek világába kapunk betekintést, amelyben a valóság keveredik mesevilággal.
A kiállításon belül megszemlélhetünk egy „belső tárlatot”, ahol Pisti és a kortárs fiatal alkotók egymás műveivel lépnek párbeszédbe a képek nyelvén, erősítve azt a gondolatot, miszerint a művek közötti párbeszéd minden kiállítás alapvető lényege.
A kiállítást Eleni Korani és Ernst Wastl az Ernst Galéria tulajdonosai nyitják meg.
Megtekinthető április 4-ig, előre egyeztetett időpontban. + 36 1 200 8713
 
 
TÖRTÉNELMI TÁJAK, TÖRTÉNELMI VÁRAK –  KENÉZ FERENC INTARZIAKÉPEI 
2018. február 10. szombat, 16.00
Kenéz Ferenc Nagyszalontán, Erdélyben született. Egész életében a fa megmunkálásával foglalkozott, az utóbbi néhány évben pedig célul tűzte ki, hogy egy olyan képsorozatot hozzon létre, amely a történelmi Magyarország területén, az ország határain kívül található templomainkat, erődtemplomainkat, várainkat, hegyeinket, völgyeinket (a teljesség igénye nélkül), az intarzia adta lehetőségek segítségével, faliképek formájában megjeleníti. Ennek anyagából látható kiállítás a Virányosi Közösségi Házban.
 
Megtekinthető február 26-ig, előre egyeztetett időpontban: +36 1-200 8713
 
 
 
 
 

 

 

LÍVIA-VILLA

(1121 Budapest, Költő utca 1/a)

A Lívia-villa az Istenhegyi út és a Béla király út sarkán álló sárga színű épület, ami a fogaskerekű, valamint a Széll Kálmán térről induló 21-es és a 21/a jelzésű autóbusszal közelíthető meg. A villa a „Városkút” megállójától egy percnyire található. Az épület autóval a Devecseri Gábor park felől közelíthető meg.

 
HAJDU TAMÁS - ERDÉLYI KULISSZA
A magyar fotográfia napja
Augusztus 29. 
 
Erdélyben élő magyar állatorvos és fotográfus munkáiból nyitunk kiállítást. A portré,- szocio,- és tárgyfotózás kivételes elegye megkapóan mutatja be Erdély egy olyan szegletét, melyet alighanem csak ezen a különleges nézőponton keresztül láthatunk ilyen leplezetlenül. 
Hajdu Tamás 2016-ban Magyarországot képviselte a Fotoistambul Nemzetközi Fesztiválon, Magyarországon ez az első kiállítása. 
 
A kiállítást megnyitja: Virágvölgyi István, a Capa Központ titkára
 
A rendezvényt a Geönczeöl pincészet támogatja.
Megtekinthető szeptember 12-ig, hétfőn, szerdán és pénteken 10.00-18.00 óráig.
 
 
KÍVÜL – TRAILER 
2018. március 7., szerda, 18.00
 
 
A megújuló Lívia villa második rendezvénye, öt fiatal kortárs képzőművész tematikus kiállítása, melynek fókuszában az űrtudomány áll.
A kiállítás megtekinthető március 21-ig hétfő szerda és péntek 10-18 óra között. Iskolás csoportok számára előzetes bejelentkezés után tárlatvezetéssel. 
 
Alkotók: Debreczeni Imre, Martin Henrik, Oliver Arthur, Pinczés József, Robotto 
Helyszín: Lívia villa, 1121, Budapest Költő utca 1/a. 
 
Támogatóink: 
Metropolis Media 
https://www.facebook.com/GalaktikaMagazin/
Geönczeöl Pincze
https://www.facebook.com/geonczeolpince/