• Lelkünk titkai

    2018. JANUÁR 8. HÉTFŐ 18.00
  • Harmónia táncklub

    Felnőtt farsang
  • Szabadság Vándorai

  • 2018. JANUÁR 20. HÉTFŐ 16.00

Kiállítás

KIÁLLÍTÁSOK

Lóránt Zsolt Fraktál dimenziók című kiállítása

A művész fraktálgrafikával négy éve foglalkozik, a képek generálásához három különböző szoftvert használ.
Első önálló kiállítása 2015 tavaszán volt Zalaszentgróton, Budapesten tavaly tavasszal mutatkozott be Oláh Tibor festőművésszel közös tárlaton. A fővárosban ez lesz az első önálló megjelenése.
A képeken tetten érhető a sci-fi rajongó ugyanúgy, mint a digitális technikákkal kísérletező grafikus. Nem elégszik meg önmagával a generátorból kialakuló fraktállal, így igyekszik azt a mögöttes tartalmat is hangsúlyozni, amit a kép nekem sugall.
A mostani tárlat elsősorban az elmúlt év munkáinak keresztmetszete lesz, s bepillantást enged abba a különleges világba, amelyet a fraktálok segítségével építget.
A képek egy része arról szól, hogy az első pillantásra szürreális képes nagyon is reálisnak mutatkozni. A többi grafika a finom részletek felfedezésére hívogatja a látogatót, aki gyorsan felfedezheti a fraktálok "hétköznapi" lényegét: a szűnni nem akaró ismétlődést.

A kiállítás megtekinthető a hónap végéig, telefonon egyeztetett időpontban: 06 1 200 8713

 

Foltos MaMók Modern patchwork klub éves munkáiból készült kiállítás

December 2-án 16:00-kornyitjuk meg idei kiállításunkat "Modern zöldségek" címmel a Virányosi Közösségi Házban. Friss, üde zöldekkel viszünk lendületet modern patchwork munkáinkba, szinte már a tavasszal kacérkodunk, csalogatjuk, de a tél előtt is tisztelgünk néhány alkotással.
A kiállítást megnyitja: Kacsuk Éva, a Magyar Foltvarró Céh vezetőségi tagja

Közreműködik:Lovas János és Demkó Balázs gitáron.

 

PATCHWORK WORKSHOP

December 3. 10 óra és 15 órai kezdéssel

Aki kedvet kapott a modern quiltekhez, azt másnap, december 3-án szeretettel várjuk délelőtt 10, illetve délután 3 órától kezdődő workshopjainkon. A létszám korlátozott, ezért érdemes figyelni csoportunk Facebook oldalát (Foltos MaMoK), ahol minden információt kiírunk majd a regisztrációról.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

LÍVIA-VILLA

(1121 Budapest, Költő utca 1/a)

A Lívia-villa az Istenhegyi út és a Béla király út sarkán álló sárga színű épület, ami a fogaskerekű, valamint a Széll Kálmán térről induló 21-es és a 21/a jelzésű autóbusszal közelíthető meg. A villa a „Városkút” megállójától egy percnyire található. Az épület autóval a Devecseri Gábor park felől közelíthető meg.

 

KIÁLLÍTÁS

November 24. péntek 17 óra

APS Stúdió

ARANY JÁNOS FOTÓKIÁLLÍTÁS

A mélységből indult, kivételes értelmű fiatalember 1817-ben Nagyszalontán született. A sok nyelven beszélő Arany az irodalomtudományunknak az egyik legfőbb klasszikusa. Mint kritikus és esztéta, a realizmus megfogalmazója. Irodalmunk legnagyobb epikusa, ugyanakkor a legnagyobb lírai költőink közé is tartozik ( Ady-Petőfi-József Attila ).

Megnyitja: Madár János író, költő

A Rím Könyvkiadó vezetője, a Kelet Felől című folyóirat főszerkesztője, a Magyar Írószövetség tagja, Pro Civitatae kitüntetés tulajdonosa.

Megtekinthető december 20-ig előzetes bejelentkezés után: 200 8713