• fade

 • </p

 • MESÉLŐ KÉPEK

Gyerekeknek

ANGOL NYELVOKTATÁS GYEREKEKNEK

csütörtökönként 16.00-16.45 

Beszédcentrikus oktatás 4-8 fős csoportokban Helen Doron módszerével, speciálisan képzett tanárokkal, folyamatosan továbbfejlesztett tananyaggal, középső- és nagycsoportos óvodásoknak.

Nyári szünet előtti utolsó óra: 06.13.

Előzetes jelentkezés Endre Juditnál, telefonon: +36 30/313 6822

A tanfolyam díja: 12.000 Ft/hó

Web: http://www.helendoron.hu/

 

HANGSZERVARÁZS ZENETANODA - ROSALES ZENEÓVODA

A Hangszervarázs Zenetanoda - Rosales zeneóvoda oktatási tevékenységének alapja
• hangszertanulás irányelvein alapuló több mint 30 éves, egyedi pedagógiai módszerrel – Rosales – történő zenei fejlesztés.

• a kottaolvasás alapjaira való rávezetés.
• játékos szolfézs és hangszeroktatás életkor szerint.
• kis létszámú csoportokban zenei készségek, adottságok fejlesztése (6-12 fő)

A gyermeki agy bizonyos részei hét éves korra már teljesen kialakulnak, elsősorban azok, amelyek az IQ fejlesztéséért felelősek. A zenén keresztül az agy mindkét féltekét erősítjük! Míg a jobb félteke a látásért, a kreativitásért és a memorizálásért, addig a bal félteke a ritmusérzékért, a logika-, beszéd- és olvasási képességeiért és nyelvi készségekért felelős. E képességek kifejlődését elősegíthetjük a rendszeres énekléssel, hangszeres zenéléssel. Muzsikaszóval, furulyázással és játékok varázslatával egyidejűleg és észrevétlenül fejlesztjük a gyermekek logikai gondolkodását a mozgás koordinációját és finommotorikus készségét.

/5-7/ Dúr-moll zeneovi kedd 13:15-16:00 

Nyári szünet előtti utolsó óra: 05.28.

3 órás komplex iskola előkészítő foglalkozás, más művészeti ágakkal ötvözve, amelyben  a kotta, és a hangszer alaphangjait önállóan is képesek leszünk elmondani, megszólaltatni, és 100 dalt el tudunk játszani a furulyán az év végére.

 

Megtanuljuk, hogy lehet okosan és hasznosan tölteni, kihasználni az időt, hogy lehet gyorsan az ismeretekhez eljutni, úgy, hogy mellette minden másra is maradjon energiánk, vagyis játékosan megtanulunk - tanulni, - gyakorolni, - dolgozni.

/4-5/ Moderato zeneovi kedd 16:20-17:05 

Nyári szünet előtti utolsó óra: 05.28.

 • Középső csoportos gyermekek megtanulják a furulya és kottaolvasás alapjait, mely folyamatot saját módszertani kotta és játékfüzetekkel tesszük érdekessé és egyszerűvé. 
 • A foglalkozások egymásra épülnek és tematikusak, melyekben minden játéknak, mozgásnak, dalnak, versnek, mondókának fontos szerepet adtunk. 
 • A muzsikaszó varázslatával és segédletével eljutunk a logikai gondolkodás, a beszéd, a mozgás koordinálásáig. 
 • A tanoda által szerkesztett zenei feladatok utat mutatnak a kottaolvasásig, amely mellett a furulya használatával a gyermek finom motorikus képességét is fejlesztjük.

/5-6/ Allegro zeneovi  kedd 17:20-18:05

Nyári szünet előtti utolsó óra: 05.28.

A Moderato foglalkozás folytatása, így már csak akkor számítunk a jelentkezőkre, ha elvégezték az alapképzést. 

 

Megszólaltatjuk az összes alaphangot hangot a szoprán germán furulyánkon, sok játék és feladatlapok, kották segítségével.

Hasznos információk:

 • .A foglalkozásokat október 1. héten kezdjük és június első hetéig tartjuk. 
 • A foglalkozáshoz csatlakozni kívánók szeptemberi nyilvános, interaktív koncertünk keretében tudnak, ide várjuk a leendő kis tanítványokat.
 • Novemberi hónapban még csatlakozhatnak a csoportjainkhoz.
 • Tanév közben a szülőknek háromszor adunk lehetőséget zenei koncert keretén belül megnézni gyermekeik fejlődését, tudását (téli, tavaszi és évzáró koncertek)
 • A foglalkozásokon a szülők nem tartózkodnak a teremben.
 • Az oktatáson 5-10-30 alkalmas bérlettel vagy napijeggyel vesznek részt a gyermekek, mely mértéke a foglalkozás időtartamától és az alkalmak számától függ. A játék- és kottafüzetek díját nem tartalmazza a bérlet
 • Részletesen az oktatásról, díjakról a www.hangszervarazs.com  zeneovi címre kattintva olvashatnak.

Szívesen tájékoztatja Önöket a Hangszervarázs Zenetanoda vezetője Nagy Mária az Operaház nagykövete és gyerekműsorainak játékmestere (+36-30/936-2040)

 vagy információ: Nagy Teréz (+36-30/936-1713hangsz Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. hangszervarazs.hu

 

CSILLAGSZEMŰ TÁNCEGYÜTTES –néptánc óvodásoknak, kisiskolásoknak

szerdán

16.30-18.00 kisiskolásoknak.

Nyári szünet előtti utolsó óra: 06.12.

pénteken 

16.30-18.00 kisiskolásoknak

Nyári szünet előtti utolsó óra: 06.07.

Művészeti vezetők: Timár Sándor Kossuth-díjas, Állami Díjas, Érdemes Művész, Budapest Hegyvidék Díszpolgára és Timár Böske táncművész

www.csillagszemu.hu

 

TÁRSASTÁNC

Az 1987-ben alapított, társastáncokkal foglalkozó Harmónia Táncklub az alternatív, ugyanakkor kulturált és állandóan bulizó, bálozó, társasági életet kedvelő táncosok – ifjak és örökifjak – társaságát képviseli. Aki beiratkozik, sok mosolyra és önfeledt jókedvre, új barátokra, társastánc összejövetelek garmadájára számíthat!

vasárnap 

14.00-15.00 Kezdő
14.00-15.00 haladó
Részvételi díj 12000,-/fő/10 alkalom

15.00-16.00 Versenytánc előkészítő
Részvételi díj 6000,-/fő/hónap

16.00-17.00 Versenytánc haladó

Nyári szünet előtti utolsó óra: 06.02.

Klubvezető: Székely Attila, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web: http://www.harmoniatancklub.hu/

 

 

IFJÚSÁGI SAKK SZAKKÖR

Szeretettel várjuk régi és új növendékeinket!

szerdánként 17.00-18.30 

6 éves kortól várjuk a gyerekeket 14 éves korig. Előzetes tudás és bejelentkezés nem szükséges, az oktató külön foglalkozik a gyerekekkel, tudásuknak megfelelően. A már tapasztaltabbak versenyeken vehetnek részt, az egymás közti megmérettetést pedig minden szerdán csokiszeletekkel jutalmazza a Mester.

Vezeti: Rollinger Károly

Részvételi díj: 500 Ft/ alkalom, 1.600 Ft/hó, 4.800 Ft/félév

Nyári szünet előtti utolsó óra: 06.05.

 

MŰVÉSZI TORNAaz Óbuda Mozgásművészeti Iskola szervezésében

hétfőn 20.10-21.10

kedden és csütörtökön 15.20-20.45  

Nyári szünet előtti utolsó óra: 06.13. csütörtök

Művészi torna Berczik módszerrel: iskolarendszerűen egymásra épülő korosztályos csoportokban, 4 éves kortól. Testképző és mozgásfejlesztő gimnasztika sok tartásjavító gyakorlattal, zenei kísérettel.

https://www.youtube.com/watch?v=EpXIMRe-Pa8

Vezeti: Mády Krisztina

Elérhetőségek: 200-0138, 20/946 0848

www.omisk.hu,   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.