• fade

  • </p

  • MESÉLŐ KÉPEK

Fabók Mancsi Bábszínháza

Fabók Mancsi Bábszínháza   

A székely menyecske meg az ördög    

április 9. kedd, 9.00 és 10.30

 

„Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár…

Mesénk fonalát ördög- szállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom s haj, még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetünkbe vad menyecskénk, azt megláthassák, csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat!”

 Fabók Mariann mesemondóként és narrátorként remekül ötvözi a bábjátékot a színjátékkal, sőt, néha, a pantomim elemeivel is. Az előadás jó alkalmat ad arra, hogy egy sor történelmi, kultúrtörténeti, néprajzi ismerethez hozzásegíthesse a gyerekeket, ha a látottakat-hallottakat (nyelvjárásról, népviseletről, népi építészetről stb.) szüleikkel, tanáraikkal megbeszélhetik.

 

 

Rendező, szövegkönyv, mesemondó és bábszínész: Fabók Mariann

Székelykapus gyönyörű díszlet: Mátravölgyi Ákos

Kedvesen bumfordi bábok: Lellei Pál

 

Az előadás a 7. Gyermek és Ifjúsági színházi Szemle (2013) megosztott fődíjával büszkélkedhet!

 

Belépőjegy: 1200 Ft/ fő

Csoportoknak 10 fő felett: 1000 Ft/ fő

Előzetes jelentkezés szükséges!

 

Telefon: +36 1 200 8713

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

http://www.fabokmariann.hu/babszinhaz

 

Játékunkat, negyven percben, szigorúan kiskorú felügyelete mellett ajánljuk!