• fade

  • </p

  • MESÉLŐ KÉPEK

Kiállítás január


Mesélő képek – Demény Andrea illusztrációs kiállítása
Megnyitó: május 18. szombat, 16.00 óra


Demény Andrea klasszikus mesék illusztrálásával foglalkozik. A hagyományos technikák, realisztikus ábrázolásmód mellett egyéni technikákat, szokatlan, merész perspektívákat használ. Kiállításunkon a Csizmás Kandúrhoz készült alkotásaival szerepel, de láthatóak lesznek kevésbé ismert képei is, ahol a tenger mélyén élő állatokhoz kalauzol el bennünket.
A kiállítás megtekinthető június 15-ig, előre egyeztetett időpontban.
 Szívlapát
Kiállítás Dániel András illusztrációiból
április 6. szombat, 16.00


Dániel András nevét jól ismerhetjük a kisebbeknek készült mesekönyvei miatt. A 2017-es, a Tilos az Á Könyvek gondozásában megjelent Szívlapát kortárs versantológiához készült munkái megmutatják, hogy András illusztrációi képesek a nagyobbakat is megszólítani.
Az antológia verseihez készült eredeti grafikákat állítjuk ki. Április 11-én, a Költészet napján interaktív tárlatvezetéssel várjuk a kerületi felső tagozatos osztályokat, középiskolásokat.
A kiállítást megnyitja: Révész Emese, művészettörténész
A kiállítás megtekinthető május 10-ig, előre egyeztetett időpontban. 


Miénk itt a Tér – Fekete Attila fotóművész kiállítása
március 9. szombat, 16.00
 

A Miénk itt a Tér című fotókiállítás egy budapesti tér – a Hunyadi – mindennapjait mutatja be. A tér a környék találkozási helye, ahol sokféle ember megfordul, megpihen, időt tölt. Mi emeli ki ezt a Teret a többi tér közül? A hangulata, az apró történések, az emberi kapcsolatok, s azok sokféle megnyilvánulása. Az, ahogy a sokféle ember békességben megfér, megél egymás mellett. Hamvas nyomán ez a Tér nem csak tér, hely is, hisz arca, metafizikája van.
A kiállítást megnyitja: Eifert János AFIAP EsFIAP, EPSA fotóművész
A kiállítás megtekinthető március 31-ig, előre egyeztetett időpontban. (Tel.: +36 1 200 8713)

 
Rofusz Kinga: Otthon című könyvének illusztrációs kiállítása
 

január 19. szombat, 16.00 óra

 Rofusz Kinga lírai illusztrációi ismertek és elismertek Magyarországon és külföldön is. Legutóbbi könyve, amely a Vivandra Kiadó gondozásában jelent meg, igazi különlegesség: az otthon című képeskönyv szöveg nélküli silent book. Ennek anyagával, az eredeti illusztrációk kiállításával köszöntjük házunkban a Magyar Kultúra Napját.

 

Megnyitja Sándor Csilla, a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat alapító-főszerkesztője.

A kiállítás megtekinthető 2019. február 10-ig, előre egyeztetett időpontban. +36 1 200 8713

Kép: Rofusz Kinga: Otthon. Vivandra Kiadó, Budapest, 2018.