• fade

  • </p

  • MESÉLŐ KÉPEK

Május 31-én ismét kiállítás-megnyitó a Lívia-villában!

Az Ybl Miklós-fotópályázat pályaműveiből válogattunk

Intézményünk, a Virányosi Közösségi Ház márciusban fotópályázatot hirdetett hazánk egyik legismertebb építésze, Ybl Miklós születésének 200. évfordulója alkalmából. A pályázatra Budapest XII. kerületének közoktatási intézményeiben tanuló diákok, valamint a Hegyvidéken élő felnőtt polgárok küldhettek be alkotásokat május 20-ig a megadott feltételeknek megfelelően.

 

A fotók Walton Eszter munkái, a szerző engedélye nélkül semmilyen fórumon nem használhatóak

 

A felhívásra 15 kerületi lakos és itt tanuló diák jelentkezett, miután felkerestek és megörökítettek az utókor számára néhány budapesti Ybl-épületet. Legtöbben a nemrégiben felújított Várkert Bazárt választották fotójuk témájául.

Az APS Stúdió tagjaiból álló zsűri – Abonyi Maya, Baán Katalin és Fabó Katalin fotográfusok – minden pályázótól választott be legalább egy képet a kiállításra, így változatos, színes anyag állt össze.

A Közösségi Ház által a pályázati kiírásban is beharangozott ajándékutalványokon túl számos szponzor is díjat ajánlott fel az alkotóknak, így senki nem tér haza üres kézzel a megnyitóról, amelynek időpontja: május 31., szombat, 16 óra, a helyszíne pedig a svábhegyi Lívia-villa (1121 Budapest, Költő utca 1/a).

A kiállítást megnyitja :Baán Katalin, E-MAFOSZ, a MAFOSZ alelnöke

Fuvolán közreműködneka Solti György Zeneiskola növendékei: Rumi Anna és Tirk Dóra

A pályázat támogatói: ArtWork, Bajor Gizi Színészmúzeum, CEWE Fotókönyv, DigitalStand, Földgömb Magazin, Ludwig Múzeum, Mai Manó Ház, Perfact Pro Kiadó, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ