• fade

  • </p

  • MESÉLŐ KÉPEK

gyerek máj

Rajzpályázat

Ahogy az elmúlt 4 évben, idén is meghirdetjük a Méz és Lekvár Fesztiválunkhoz kapcsolódó rajzversenyt a XII. kerületi óvodások és általános iskolások számára.

A pályázat témája ezúttal az ismert mese, Maja a méhecske, vagyis a résztvevőknek a mesehős kalandjait kell megrajzolni A4-es méretben, szabadon választható technikával.

Természetesen az óvodás, az alsós és felsős korosztályokat külön-külön értékeljük, és jobbnál jobb díjakkal jutalmazzuk!

A műveket a Virányosi Közösségi Ház címére (1125 Bp., Szarvas Gábor út 8/c) kérjük beküldeni a gyermek nevével, címével, életkorával, óvodája / iskolája nevével, valamint a szülő telefonos elérhetőségével ellátva! 

A beküldési határidő: 2014. szeptember 15.

Az eredményhirdetésre és ünnepélyes díjátadóra szeptember 20-án, 10 órakor kerül sor.

 

Tatay Színház: Csillagszemű juhász interaktív mesejáték

szeptember 20. szombat 10.30

Magyar népmese 30 percben az igéző szemű, bátor, ravasz és igen makacs juhászlegényről, aki céltudatosságával nagy nehézségek árán bár, de eléri, amit szeretne.

A belépés díjtalan!

 

Kalandjáték a Népmesék Világa Kulturális Egyesület vezetésével

szeptember 20. szombat 16.00-tól

Minden, mi a népmesék világán innen és túl található!

http://www.nepmesekvilaga.hu/

A belépés díjtalan!

 

Csillagszemű gyermektáncház

szeptember 20. szombat 17.00

A Magyar Örökség-, Prima Primissima-díjas , és Europa's Táncdíjas Csillagszemű Gyermektánc-együttes tagjai az elmúlt 20 évben bejárták a világot, ezért Magyarország „táncos nagyköveteiként” tartják őket számon. Intézményünkben óvodásoknak és kisiskolásoknak tartanak fogalkozásokat, amelyek során az alapítójuk, Timár Sándor által kidolgozott módszerrel oktatnak. Aki eljön Méz és Lekvár Fesztiválunkra, belekóstolhat óráik hangulatába, s megtanulhat néhány alaplépést Timár Böske táncművész és növendékei segítségével.

A belépés díjtalan!

 

Gryllus Vilmos-koncert

szeptember 21. vasárnap 11.00

A Kossuth- és Prima Primissima-díjas művész immáron 25 éve visszatérő vendége intézményünknek, fellépett születésnapi rendezvényünkön is. Természetesen nem csupán a Közösségi Ház dolgozói, de a környék gyermekei is barátjukként várják vissza kedves "Vili bácsijukat"!

A belépés díjtalan!

 

Bigyó és Kamilla - interaktív bohócműsor

szeptember 21. vasárnap 15.30

Bigyó, azaz Kárász Eszter és Kamilla, vagyis Vági Zsuzsa régóta nevettetik együtt a gyerekeket, programjuk mégis megunhatatlan, hiszen friss poénokkal, újabbnál újabb trükkökkel lepik meg közönségüket. Természetesen a bohóckodásba a gyerekek is bekapcsolódhatnak, és segédkezhetnek a "piros orrúaknak",  nehogy mutatványaik félresikerüljenek.

A belépés díjtalan!

 

Sünmesék - asztali bábozás Németh Luca bábművésszel

szeptember 21. vasárnap 16.30

Fabrika Műhelyünk vezetője néhány évvel ezelőtt elhozta hozzánk a Nyuszimeséket, a Vakondmeséket, a Mackómeséket és a Rókameséket, ezúttal pedig sünökről mond érdekes és tanulságos történeteket az aprónépnek. Mi már nagyon várjuk!

A belépés díjtalan!